Sean Spicer maakt blunder in Pearl Harbor die in schande zal leven

08 Dec 2022

Sean Spicer maakt blunder in Pearl Harbor die in schande zal leven

Sean Spicer, de eerste perssecretaris van het Witte Huis van Donald Trump, markeerde de 81e verjaardag van de Japanse aanval op Pearl Harbor woensdag door ten onrechte D-Day te eren.

“Vandaag is het Dday”, schreef Spicer op Twitter. "Het leeft alleen in schande als we ons het verhaal van opoffering herinneren en delen met de volgende generatie #DDay."

De mislukte tweet van Sean Spicer.

De mislukte tweet van Sean Spicer.

D-Day viert de invasie van de geallieerden op de Franse kust van Normandië op 6 juni 1944, die uiteindelijk leidde tot een overwinning op nazi-Duitsland. Het staat ver af van 7 december 1941, die jaarlijks op 7 december wordt herdacht als National Pearl Harbor Remembrance Day of gewoon Pearl Harbor Day. President Franklin D. Roosevelt noemde 7 december 1941 een "datum die in schande zal leven".

Spicer heeft zijn post verwijderd en verontschuldigde zich voor de verwarring. Maar de man die de leugens van Trump over de grootte van het publiek bij zijn inauguratie herhaalde en in fluorescerend groen optrad tijdens 'Dancing with the Stars', zou moeten weten dat het internet nooit vergeet:

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Gerelateerd...

De spin-tweet van Sean Spicer in het Witte Huis werkt spectaculair averechts

Sean Spicer scheldt Biden uit voor iets dat Trump vele, vele malen heeft gedaan

Sean Spicer zegt dat hij niet voor Trump zal werken als hij in 2024 kandidaat is