Rusland waarschuwt voor "botsing tussen kernmachten" als drones zijn bases raken

08 Dec 2022

Rusland waarschuwt voor

Kiev, Oekraïne - Rusland nam deze week op brute wijze wraak nadat drone-aanvallen gericht waren op drie vliegvelden - waaronder twee diep binnen zijn grondgebied. De laatste aanval vond dinsdagochtend plaats, tegen een Russisch vliegveld net over de grens met Oekraïne, maar werd voorafgegaan door twee andere op maandag, waarbij drones honderden kilometers Rusland binnendrongen.

De eerste aanvallen - waarvoor Oekraïne de verantwoordelijkheid niet heeft opgeëist en het vaag karma noemde voor de Russische invasie en luchtaanval die in februari begonnen - zorgden voor een nieuw spervuur ​​van raketten van Russische troepen, gericht op tientallen doelen in Oekraïne.< /p> Op deze hand-outfoto die op 6 december 2022 door de administratie van de Koersk-regio in Rusland is vrijgegeven, stijgt rook op uit het gebied van de luchthaven van Koersk, buiten Koersk, Rusland. De brand was het resultaat van een drone-aanval, zei de regionale gouverneur van Koersk. / Credit: Administratie van de Koersk-regio van Rusland via AP

Rusland heeft geprobeerd de Oekraïners en hun leger te demoraliseren door de stroom- en waterinfrastructuur uit te schakelen. Bij de waanzinnige aanval van maandag op steden en dorpen in het hele land werden volgens Oekraïense functionarissen meer dan 70 raketten afgevuurd. De gouverneur van Kiev zei dat ongeveer 40% van de hoofdstedelijke regio in het ongewisse is gelaten, maar dat de impact van de aanval van Moskou veel erger had kunnen zijn als de raketafweer van Oekraïne er niet was geweest.

Oekraïense functionarissen zeggen dat de overgrote meerderheid van de raketten die maandag door Rusland zijn afgevuurd uit de lucht zijn geschoten.

Nog een kleine troost voor degenen die de ultieme prijs hebben betaald, inclusief de twee buren van Olha Trosyna. "Ze lieten hun zoon en schoondochter weggaan", vertelde Trosyna aan CBS News in Kiev. "Ze gingen naar buiten om gedag te zwaaien, en ze werden gedood. Hun huis werd ook verwoest."

Temidden van het salvo van raketten slingerde Moskou ook nog een verschrikkelijke waarschuwing naar de VS en de andere westerse geldschieters van Oekraïne.

Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, die al tientallen jaren nauw adviseur is van president Vladimir Poetin, noemde de steun van de NAVO-alliantie aan Oekraïne een "ernstige bedreiging" voor Rusland, en waarschuwde dat het een "directe botsing tussen kernmachten met catastrofale gevolgen riskeerde". ."

Rusland richt zich al maanden meedogenloos op de civiele infrastructuur van Oekraïne, waarbij huizen en belangrijke onderdelen van het energienet van het land worden verwoest. Poetin is ervan beschuldigd de winter te hebben bewapend door grote delen van het buurland in kou en duisternis te dompelen.

Verhaal gaat verder

In de zuidelijke stad Kherson, die nog maar drie weken geleden werd bevrijd van de Russische binnenvallende troepen, hebben vrijwilligers nu weinig andere keus dan maaltijden te koken op open vuur zodat mensen iets warms te eten hebben. Negen maanden Russische bezetting hebben elke schijn van normaliteit in Kherson uitgewist, maar wat de Oekraïners keer op keer hebben laten zien, is dat ze er alles aan zullen doen om elkaar te helpen en zich te verzetten tegen de pogingen van Poetin om hun geest de kop in te drukken.

Arbeiders repareren elektriciteitskabels die zijn beschadigd tijdens beschietingen door Russische troepen in Kherson, Oekraïne, 3 december 2022. / Credit: Evgeniy Maloletka/AP , en zich een weg moeten banen door niet-ontplofte munitie die grote delen van Oekraïne bezaaien. Terwijl Moskou de Oekraïners het leven zuur blijft maken, verscheen Poetin maandag in een zeldzaam openbaar optreden, terwijl hij maandag in een Mercedes over een vitale brug reed die dient als de enige landverbinding tussen het door Rusland bezette Krim-schiereiland en het Russische vasteland.

p>

Het is een brug die twee maanden geleden zwaar beschadigd raakte door een enorme explosie. Oekraïne weigerde ook publiekelijk de verantwoordelijkheid voor die ontploffing op zich te nemen, zoals het dinsdag deed nadat de twee militaire bases zo'n 300 mijl binnen Rusland werden getroffen door drones.

Nogmaals schreven ambtenaren in Kiev de ontploffingen toe aan karma en maakten ze duidelijk dat wat er ook in Rusland gebeurt, het niet de schuld is van Oekraïne, maar van Vladimir Poetin.

Epicurious Digital Director Maggie Hoffman deelt haar favoriete vakantiedrankjes om te maken

Meghann Fahy in finale "The White Lotus"

Vlad tegen papa: budgettering voor babykosten