Muren laten Stralen: Tips en Technieken voor het Behangen van Nieuwbouwwoningen

10 May 2023

Muren laten Stralen: Tips en Technieken voor het Behangen van Nieuwbouwwoningen

Scanbehang, glasweefselbehang en vliesbehang zijn drie veelvoorkomende soorten behang die vaak worden gebruikt vanwege hun duurzame en praktische eigenschappen.

In deze blog zal ik de verschillen en overeenkomsten tussen deze drie soorten behang bespreken.

Scanbehang

Scanbehang is een behangsoort die bestaat uit papiervezels. Het wordt gekenmerkt door de lichte structuur en het feit dat het naadloos op de muur kan worden aangebracht.

Het behang is erg goed overschilderbaar, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die hun interieur regelmatig willen veranderen. Daarnaast is scanbehang geschikt voor muren met lichte oneffenheden.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is een behangsoort gemaakt van geweven glasvezels. Het is verkrijgbaar in verschillende structuren en diktes en kan worden gebruikt om muren te verstevigen.

Glasweefselbehang is erg sterk en duurzaam, waardoor het geschikt is voor drukbezochte ruimtes zoals gangen en trappenhuizen. Daarnaast is het ook brandvertragend en kan het gebruikt worden om kleine scheurtjes in de muur te verbergen.

Vliesbehang

Vliesbehang is een behangsoort die bestaat uit een mengsel van cellulose en polyester. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren en kan worden gebruikt voor muren met lichte oneffenheden.

Vliesbehang is zeer sterk en duurzaam, en scheurt niet bij het aanbrengen op de muur. Daarnaast is het gemakkelijk te verwijderen, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die vaak van interieur veranderen.

Overeenkomsten en verschillen

Alle drie de behangsoorten hebben gemeen dat ze zeer sterk en duurzaam zijn en goed bestand zijn tegen scheuren. Daarnaast zijn ze allemaal geschikt voor muren met lichte oneffenheden.

Het verschil zit hem voornamelijk in de samenstelling en de toepassing. Scanbehang is het dunste behang en kan worden gebruikt voor muren met lichte oneffenheden.

Glasweefselbehang is het dikste en sterkste behang en kan worden gebruikt in drukbezochte ruimtes en op muren met grotere oneffenheden.

Vliesbehang zit qua dikte tussen scanbehang en glasweefselbehang in en is gemakkelijk te verwijderen, waardoor het ideaal is voor mensen die hun interieur regelmatig willen veranderen.

Welk behang moet ik kopen?

Scanbehang, glasweefselbehang en vliesbehang zijn allemaal sterke en duurzame behangsoorten die vaak worden gebruikt vanwege hun praktische eigenschappen.

Afhankelijk van de toepassing en de muur waarop het behang wordt aangebracht, kan de keuze worden gemaakt voor een van deze drie behangsoorten. Het is altijd verstandig om een professionele behanger te raadplegen om te bepalen welk type behang het